Sider

tirsdag 11. oktober 2011

I møte med fattigdommen

Etter en helg med sightseeing i Nairobi sentrum, møte på MCCU(Main Campus Christian Union, Focus) med 500-600 studenter, regn - mye regn om morgenen, chapati, nasjonal museum, slangeseeing, interessante dusjopplevelser,swahili-lesing og matatukjøring, stod Mathare Worship Centre for tur. Det er her jeg skal jobbe og være stortsett hver dag i de neste tre månedene. Sammen med Joseph, kontakt personen vår her nede, fikk vi omvisning i bygget og litt rundt om. Senteret driver blant annet barnehage, skole, klinikk/helsestasjon og tiltak for kvinner som ønsker å lære seg å sy. På toppen av kirken kan man se utover hele Mathare og det gjorde virkelig inntrykk på meg, for bare få minutter unna er en av de rikeste bydelene i Nairobi.. Selv om vi har vært, eller prøvd å vært, forberedt på møte med fattigdom, var det noe helt annerledes å virkelig komme så nært innpå det. Nye lukter og enda flere mennesker og masse søppel.

Utsikt over Mathare fra toppen av Mathare Worship Centre. Mellom 500 000 og 1 million mennesker bor her, som sild i tønne.

Men! Da vi kom ned igjen kom 200 glade og latterfulle barn i alderen 4-12 løpende mot oss, for å se på oss, ta på oss og de ropte nesten i kor "How are you? How are you?". Å se barn som har så lite, men som er så lykkelige gjorde godt. Et menneske med kamera i hendene kan virkelig få mye oppmerksomhet. I dag var også første gangen jeg ble kalt "mzungu"(som forsåvidt betyr hviting på swahili), syntes i grunn det var litt sjarm, så lenge det ikke blir for mye av det..

Slenger med noen bilder av noen av de fantastiske barna som blir hverdagen min framover. Gleder meg til å bli kjent med både barna og de ansatte gjennom året. I helga blir det opplegg med barna med søndagsskole og dans, og fra mandag av begynner vi med undervisning og barnehagepass.




På vei hjem fra Mathare kjørte vi gjennom en av de rikeste bydelene i Nairobi, bare få minutter fra slummen. Her lever folk med store hus og flotte hager. Snakk om kontraster... 


Slik haiker man forresten i Kenya...


2 kommentarer:

  1. Heia, og takk for oppdatering. Mange nye inntrykk. Vi er i Danmark og du er i Kenya. Savner deg. Gleder oss til å følge deg videre. Mamma

    SvarSlett
  2. Å, så spanande, Elisabeth! Gler meg masse til å følgja deg vidare! Kos deg, nyt livet og ta imot kvart augneblink som ei gåve! :)

    SvarSlett