Sider

tirsdag 13. desember 2011

Jul, jul, strålande jul

Foto: Ragnhild Egeland
Klokka nærmer seg fem en onsdagskveld i vakre Kasarani. Onsdagens devotion(Focus staben møtes for å be og lovsynge hver onsdag i to timer, veldig koselig) er unnagjort, og denne onsdagen med norsk vri. Vi fikk ansvaret for både lovsang, som selvfølgelig ble julesanger, og andakt. Det er lite her som minner om jul, så vi ønsket å invitere kenyanerne på norsk tradisjonell jul, noe som viste seg å bli en veldig forenklet jul. Å gå rundt ei palme gir ikke akkurat julefølelse..

Devotion begynte med lovsang mens vi ventet på at alle skulle komme(selv om devotion begynner klokken 11, begynner den egentlig ikke før halv 12...) Åsmund åpna fint med å tenne den oppgraderte adventstaken vår som nå består av fire store kubbelys med lille bånd rundt. Ola hadde andakt, og overrasker oss alle med sine skjulte talenter. Team Kenya er virkelig stolte av han!


I går kveld laga Ragnhild og jeg pepperkaker, hørte på julemusikk og prøve å tvinge litt julestemning fram. Lett var det ikke, for ingenting rundt oss sa at det var 13. desember. Ovnen som vi har trodd i to måneder ikke fungerte, og som alle har sagt ikke fungerer.. Vel, den fungerer. Kakemenn, pepperkaker, havrekjeks, marsipan(ja, jeg vet at jeg egentlig ikke bør spise det, men guri så godt det er.. selv om den hjemmelaget marsipanen her smakte annerledes enn den hjemme, ble ikke denne så verst heller) og sjokoladeboller(negermenn, men ordet er så stygt!!). Pepperkaker ble selvfølgelig servert på devotion, i tillegg til risengrysgrøt, som forsåvidt er et morsomt ord å høre kenyanere si, laget av 16 liter melk og med peanøtt som mandel og melkesjokolade som mandelpakke.

Som Eivind sa det så fint på bloggen sin, er det gjerne lettere å rømme fra hjemlengsel.. I morgen reiser vi til Tanzania og blir der til søndag. Søndag går turen videre til Mombasa. Lillejulaften-ish reiser vi vestover igjen til Sammy og Joyce og feirer julaften der. Nyttår feires selvfølgelig i Nakuru, hvor Commission konferansen skal holdes. Med andre ord; mamma(og dersom det er noen andre som er faste lesere), jeg kommer ikke til å blogge eller være tilgjengelig annet enn på mobilen de neste to/tre/fire ukene.

Jeg ønsker dere en riktig god jul og håper at nordmenn kan legge vekk julestress og julegaver for en stakket stund, sette seg ned og tenke over hva jule virkelig er... God jul, snakkes på nyåret :)

6 kommentarer:

  1. En riktig, riktig god jul til deg også vennen:)
    Det blir sikkert en annerledes og spennende jul, men det er den samme Frelseren vi feirer og hyller!
    Vi venter alle våre hjem, og gleder oss stort til det:)
    Alle gode ønsker og Guds velsignelse for det nye året! Varm klem fra Tante og Onkel i Haugesund.

    SvarSlett
  2. Heia deg!!
    Endelig tid til en kommentar: Du er bare så flink til å skrive!
    Ser alt for meg!
    Men julestemning eller ei: Det viktigste er innholdet i jula, heldigvis. Så får det være palmesus eller duft av granbar. Vi kan alle få glede oss over englene som sang om Frelseren som var født.
    Ønsker dere alle en velsignet julehøytid:)

    SvarSlett
  3. God jul og godt nyttår til dere alle!

    SvarSlett
  4. Følger stadig bloggen selv om jeg ikke alltid får kommentert så mye:) Veldig kjekt å følge med! Har sendt nedover en liten (!) pakke. Forstod at det kan ta lang tid før du får den, men håper iallfall den kommer fram til slutt og at ikke alt har smeltet... Ønsker deg en varm og god jul:)

    Klem

    SvarSlett
  5. God jul i fremmed land!!!Koselig å lese bloggen din.Klem fra Ingrid og Oddmund

    SvarSlett
  6. Har dere vanlig hår igjen???????? Hva skjedde??

    SvarSlett